Bose SoundTouch 300 Draadloze Speakers Review 4.5/5 (2)

Bose SoundTouch draadloze speakers

Als je aan draadloze speakers denk, denk je vaak aan Sonos. Dit was ook mijn eerste gedachte. Naast Sonos heb je ook andere draadloze speaker systemen zoals die van HEOS en Bose.

In eerste instantie had ik alleen maar oog voor Sonos. Ik was vastberaden en wilde de complete Sonos-set bij mijn favoriete hifi winkel in Arnhem kopen.

“Jij gaat geen drie jaar oude techniek kopen!”

Dit waren de wijze woorden van de verkoper. Héél gewaagd om dit zó uit te spreken, want ik was ècht zeker van mijn zaak. Volgens de verkoper ging het nieuwe Bose SoundTouch systeem het helemaal worden. Bose heeft een grote reputatie en staat bekend om haar volle geluid en premium afwerking.

Schijn bedriegt; klein van formaat, groot van geluid!

Waarom zou ik geen Sonos kopen?

Sonos heeft geen echt 5.1 geluid (extended stereo) en verbinding met de tv is alleen mogelijk met behulp van een optische (toslink) kabel.

Daarentegen heeft Bose het allemaal:

  • DTS, Dolby Digital 5.1 geluid
  • HDMI-ARC, Optische kabel en 3.5mm jackplug aansluiting
  • Fysieke afstandsbediening
  • Spotify connect
  • Soundtouch app

Ik had natuurlijk mijn huiswerk gedaan en had hier al een beetje over gelezen. Doordat dit systeem pas enkele weken verkrijgbaar is, kun je er helaas nog maar weinig over vinden. Door de beperkte informatie heeft dit systeem weinig indruk op mij achtergelaten. Erg zonde, want dit systeem verdient écht de aandacht.

Eenmaal het geluidsysteem live te hebben gehoord, was ik meteen verkocht. Bose SoundTouch it is!

Je kunt de Bose SoundTouch zelf samenstellen. De Bose SoundTouch 300 soundbar is de basis. Kies voor een 2.1 systeem door met de Acoustimass 300 wireless bass module uit te breiden. Voeg de Virtually Invisible 300 wireless surround speakers toe voor de ultieme 5.1 ervaring. Uiteraard heb ik voor het complete 5.1 systeem gekozen.

Hét feel good moment, dat je het apparaat mag gaan uitpakken!

De installatie is zeer eenvoudig. Ik heb de handleiding niet eens aangeraakt. Het is letterlijk plug en play.

Inmiddels heb ik het systeem iets langer dan een week in gebruik. En man! Wat ben ik achteraf blij, dat de verkoper een uitgesproken mening had. Ik heb absoluut géén spijt van mijn keuze.

Clean look; geen draadje te bekennen!

Hoe is het geluid van de Bose SoundTouch?

De speakers zijn vol en gedetailleerd van geluid. De bass kan voor bepaalde luisteraars iets te veel van het goede zijn. Gelukkig heeft Bose hier een eenvoudige oplossing voor; een speciale bass volumeknop op de afstandsbediening.

Tot slot

Al met al is het Bose SoundTouch systeem een uitstekende oplossing als je geen losse kabels wil hebben. Geheel draadloos is het niet. De speakers moeten alsnog van stroom worden voorzien. Bose had ten opzichte van Sonos nog wat goed te maken. Bose liep met haar draadloze speakers behoorlijk achter. Met de komst van de SoundTouch 300 is de inhaalslag gemaakt. Ik ben in ieder geval zeer te spreken over Bose. Een grote duim naar Bose!

Help anderen door dit bericht te beoordelen.

2 antwoorden op “Bose SoundTouch 300 Draadloze Speakers Review”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.