Update uw Huawei Ascend P7 niet naar Lollipop 5.1.1 5/5 (1)

Huawei Ascend P7

UPDATE: Volgens een aantal gebruikers schijnt de B839 update goed te functioneren. Zij ondervinden tot nu toe geen problemen. Deze update kunt u hier downloaden.

Huawei is begonnen met het uitrollen van de officiële Lollipop 5.1.1 update voor de Huawei Ascend P7. Deze grote update werd vorig jaar al beloofd, maar is nu pas in Nederland beschikbaar. De beloofde Lollipop update zou een verbetering van de Huawei P7 zijn: het toestel zou door de update soepeler en sneller gaan werken. De update is nog niet voor iedereen beschikbaar. Maar wees niet getreurd…

Één tip: Update uw Huawei Ascend P7 niet naar Lollipop 5.1.1

Als u de melding krijgt om te updaten naar Lollipop 5.1.1, doe dit niet! De Lollipop update zorgt tot nu toe alleen maar voor problemen. Zie hieronder de meest voorkomende klachten en/of problemen.

De meest voorkomende problemen met de Huawei Ascend P7 Lollipop 5.1.1

 • Het toestel is traag
 • Het toestel loopt vast en/of reageert niet meer
 • Het toetsenbord reageert niet meer
 • De batterij is sneller leeg
 • De alarmklok doet het niet meer
 • Bepaalde apps crashen en/of lopen vast, met name Facebook

Ik heb de Lollipop update al uitgevoerd, wat nu?

Wees gerust, Huawei biedt u de mogelijkheid om P7 te downgraden. Wat betekent downgraden? Met downgraden bedoelen wij, het teruglezen van de software naar een eerder uitgebrachte versie. Let op! Bij het downgraden worden alle gegevens gewist. Maak voor het downgraden een back-up van uw contacten, foto’s, video en andere gebruiksgegevens.

Hierbij de instructie voor het downgraden van uw Huawei Ascend P7

*Een gouden tip van een medegebruiker: Voer de downgrade zonder simkaart uit!”

Voor het downgraden heeft u een microSD geheugenkaart van minimaal 4GB nodig. In plaats van een geheugenkaart kunt u ook het interne toestelgeheugen gebruiken. Voor het uitpakken van de software heeft u Winrar op uw computer nodig. Winrar is hier te downloaden.

Stap 1: Download hier het Rollback Huawei P7-L10 EMUI 3.1 to 3.0 programma.

Stap 2: Open het download bestand met Winrar. Maak een nieuwe map aan, genaamd “dload”. Plaats het “UPDATE.APP” bestand in deze map. Verplaats de “dload” map naar uw geheugenkaart of interne toestelgeheugen.

Stap 3: Plaats de geheugenkaart, indien u hier gebruik van maakt, in de Huawei P7. Ga vervolgens naar de “Instellingen”, scroll naar beneden en kies voor de optie “Systeemupdates”, selecteer “Lokale update”. De installatie van het downgrade programma zal nu gaan plaatsvinden. Na de installatie start de telefoon opnieuw op. Tot nu toe lijkt er nog niets veranderd.

Stap 4: Download hier de vorige software versie Android 4.2.2. Let op! Als u een T-Mobile branded toestel heeft, kunt u hier de vorige software versie downloaden. Hoe weet u of u een T-Mobile toestel heeft? Een T-Mobile toestel is te herkennen aan de vooraf geïnstalleerde T-Mobile applicaties.

Stap 5: Verwijder het vorige “UPDATE.APP” bestand van uw geheugenkaart of interne toestelgeheugen. Plaats het nieuwe “UPDATE.APP” bestand in de “dload” map.

Stap 6: Plaats de geheugenkaart, indien u hier gebruik van maakt, in de Huawei P7. Ga vervolgens naar de Instellingen, scroll naar beneden en kies voor de optie “Systeemupdates”, selecteer “Lokale update”. De vorige software versie wordt nu geïnstalleerd. Na de installatie start de telefoon opnieuw op.

Gefeliciteerd! U heeft zojuist uw Huawei Ascend P7 naar Android versie 4.2.2 gedowngraded.

Vanwege de vele vragen heb ik ter ondersteuning een tutorial video gemaakt:

[youtube id=”ubtC9G1ukNM” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Mocht u tijdens het downgraden problemen ondervinden, aarzel dan niet om hulp te vragen.

U kunt hieronder een reactie plaatsen:

Help anderen door dit bericht te beoordelen.

253 antwoorden op “Update uw Huawei Ascend P7 niet naar Lollipop 5.1.1”

 1. Hallo, \r\n\r\nOok ik ben getroffen door deze vreselijke update. Echter, bij het uitvoeren van de stappen gaat het mis bij stap 3:\r\n\r\nStap 3: Plaats de geheugenkaart in de Huawei P7. Ga vervolgens naar de “Instellingen”, scroll naar beneden en kies voor de optie “Systeemupdates”, selecteer “Lokale update”. De installatie van het downgrade programma zal nu gaan plaatsvinden. Na de installatie start de telefoon opnieuw op.\r\n\r\nIk had het bestand in dload gezet, ging updaten maar tijdens het updaten kreeg ik na enkele seconden al de melding: update failed. \r\nHij voert deze update dus niet uit… waar kan dit aan liggen? \r\n\r\nmvg

  1. Hallo Romy,\n\nDat is vervelend om te horen. Kan het misschien zijn dat u een T-Mobile versie heeft? Zo ja, dan heeft u een andere software versie nodig. Ik zal dit bestand hier boven aan toevoegen.

 2. Ik doe alles wat er staat. Ik heb de file gedownload en een dload map aangemaakt. Maar als ik dan kijk bij lokale updates zegt mijn telefoon dat er geen updatepakket is. Wat moet ik nu doen zodat hij hem wel herkent? Ik heb het al geprobeerd met een uitgepakte file en één zoals ik hem gedownload heb, maar niks werkt…

   1. Hallo, Ik heb het nog eens geprobeerd en nu doet hij het wel! \r\nDe telefoon herkende de geheugenkaart wel maar ik had volgens mij niet de goede bestanden in de dload map gezet. \r\nHij is nu bezig met het installeren van de software (stap 6), hopelijk gaat alles goed 🙂

   2. Ik had de t-mobile versie gedownload (heb t-mobile prepaid), maar toen hij bijna bij 100% was gaf hij een update fail aan. Nu is mijn telefoon weer terug naar de fabrieks instelling. \r\nMoet ik de andere dowloaden? Of de t-mobile versie nog eens proberen?

    1. Hallo Dian, de update fail melding is meestal wanneer de software versie onjuist is. Zou je de andere versie willen proberen?

     1. Hallo,\r\nU had gelijk ik had de verkeerde. Ik heb hem geïnstalleerd, alles terug gezet en mijn telefoon doet het weer super 😀 (zoals het hoorde, zonder elke keer te crashen).\r\n\r\nHeel erg bedankt!!!\r\nMvg Dian

 3. Alle eerste wil ik jou bedanken voor de goede instructie om deze probleem op te lossen.\r\n\r\nIk heb hele dag geprobeerd om alle stappen zo goed mogelijk te volgen. Bij mij heeft het tot stap 4 gelukt, alleen mijn micro SD is tot 2GB beschikbaar. Ik wou even vragen of is het nog mogelijk om de file ipv SD kaart op interne geheugen opslaan. Is dat mogelijk? \r\n\r\nMet vriendelijke groet,\r\n\r\nJoop

  1. Hallo Joop, dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Bij het terugzetten van de vorige software wist hij namelijk ook het interne geheugen.

   1. Ik heb het nog even voor je uitgezocht. Door de “dload” map op het interne geheugen te plaatsen, zou het ook moeten werken. Ik kan dit nu helaas niet voor je testen.

 4. Hi Raymond,\r\n\r\nJammer dat ik jouw site zo laat tegenkwam.\r\nMijn telefoon had ik toen al een update gegeven, nu wel spijt van want alle dingen die jij noemt die mis kunnen gaan zijn bij mij mis.\r\n\r\nDus toen ik jouw instructies tegenkwam was ik blij!!\r\nAan de slag, maar helaas, het eerste deel van de instructie, het terugzetten naar EMU 3.0….mijn telefoon draait de update wel??\r\nMaar blijft koppig op 3.1 staan…\r\n\r\nHeb jij een idee wat het zou kunnen zijn?\r\n\r\nAlvast bedankt voor je hulp.\r\n\r\nGroet\r\nAad

  1. Hallo Aad, na het installeren van de rollback merk je geen verschil. Pas bij de tweede installatie doet hij daadwerkelijk wat.

 5. Dag Raymond,\r\n\r\nOok ik had dezelfde ellende na het upgraden naar Android 5.1. Maar dank zij jouw instructies ben ik weer terug naar 4.2.2. Geweldig!!\r\nWel nog een vraag. Ik heb nu EMUI versie ……….B621 en mijn toestel vraagt me nu te upgraden naar EMUI versie ………B623.\r\nDoen? of maar zo laten?\r\n\r\nVriendelijke groet,\r\nHans

 6. Werkt perfect vrouwtje zal blij zijn :)\r\nwel geduld hebben stevige download .\r\ngedaan zoals beschreven , 1ste download gaat snel, 2de duurt veel langer .\r\nvia pc met micro sd adapter .\r\ngroetjes

 7. Hallo Raymond,\r\n\r\nTop dat je deze hulp biedt. Helaas wil het eerste rollback bestand niet verder uitpakken dan 75%. Er komt dan een uitpak uitzondering. \r\nEnig idee?

   1. Raymond,\r\n\r\nBij het uitpakken op de telefoon telkens dezelfde foutmelding. Opnieuw downloaden helpt niet. Winrar wordt door de telefoon (erg instabiel) niet herkend. Uitpakken op een PC en daarna plaatsen op de telefoon ga ik nu proberen. Poging 1 mislukt omdat de telefoon niet meer accepteert dat er bestanden worden geplaatst…zucht…

    1. Hallo Peter, de bedoeling is ook om dit bestand met Winrar via de PC uit te pakken. Dit heb ik er niet bij vermeld, mijn excuses hiervoor.

     1. JAAA!!!\r\nNa wat gedoe met drop box, niet meer werkende toetsenborden en wat zweet en tijd is het gelukt! De telefoon is terug van weggeweest. Mede namens mijn vrouw, VEEL DANK!

 8. Hoi Raymond,\r\n\r\nWat een vreselijke update. Blij met deze handleiding, maar toch krijg ik het niet voor elkaar.\r\nBij stap 3 gaat het fout. Ik kies voor “instellingen”, vervolgens op “updater” en als ik dan voor “lokale update” kies, zegt hij dat er Geen updatepakket is.\r\nAls ik “bestanden”, “lokaal” kies, staat er wel wat op de sd kaart. In de map “dload” staat wel de update. Die bestaat weer uit 2 delen, een handleiding en de update van 139 mb.\r\nAls ik de update aanklik is ie druk bezig, maar komt dan met de waarschuwing “Uitzondering tijdens uitpakken, controleer bestanden”\r\nWat doe ik fout?

 9. Beste Raymond,\r\nHeel erg bedankt voor je instructie! Telefoon werkt weer perfect. (gedownloade bestanden heb ik overigens in het interne geheugen geplaatst dus niet op sd-kaart, dit ging goed). Nogmaals: bedankt!

 10. Raymond,\r\n\r\nmijn vrouw heeft een P8 Lite en die krijgt ook de vraag om een update te doen.\r\nHeb jij daar iets van gehoord of dit ook dezelfde ellende geeft?

  1. Beste Las, de Huawei P8 lite draait standaard al op Lollipop. Zeer waarschijnlijk zal je daar geen problemen mee hebben.

     1. Dank je, het is gelukt zover ik nu kan zien. Ben nu aan het updaten naar 623, en daar houden we het maar even bij ;-)\r\nVanavond weer bezig met alle apps terug te zetten en de contacten te herstellen, maar als hij weer normaal werkt is het de moeite waard.\r\n\r\nTop site!!!

 11. als ik het laatste bestand wil overzetten krijg ik een foutmelding dat ik het niet kan overzetten. hoe krijg ik nu het mapje dload in mijn telefoon?

   1. nee, ik heb nog 7,5 gb vrij, maar hij is nu aan het updaten, bedankt voor de uitleg. maar wat het probleem was weet ik niet, wat een ellende zeg. nooit meer huawei.

 12. als ik het laatste bestand wil overzetten krijg ik een foutmelding dat ik het niet kan overzetten. hoe krijg ik nu het mapje dload in mijn telefoon? ik ben radeloos

 13. Hallo,\r\n\r\nIk heb het bestand gedownload en bij het uitpakken zegt hij dat er een uitzondering is. Bij de lokale update ziet hij het bestand ook niet. Wat kan ik doen?

 14. Beste,\r\n\r\nIk ben 97 en snap 1 dingetje niet.\r\nHeb winrar gedownload en geïnstalleerd op de pc.\r\nHeb de sd kaart van een map dload voorzien….maar wat ik niet zo duidelijk snap…. Plaats het update bestand in deze map.\r\nWelke stappen moet ik ondernemen om bij het update bestand te komen?\r\n\r\nBij voorbaat dank, Django

  1. Beste Django, hierboven kunt u het download bestand downloaden. Dit bestand is ingepakt met Winrar. De inhoud van het bestand moet u uitpakken en in de “dload” map plaatsen.

   1. Dankje Raymond,\r\n\r\nJe bent echt een ware hulp voor velen! \r\nHet is mij eindelijk geluk en ben er heel dankbaar mee.\r\n\r\nVriendelijke groet, Django

 15. Beste Raymond,\r\n\r\nAls ik stap 3 uitvoer, staat er bij lokale updates dat er geen updatepakket is. \r\nIk heb het al paar keer opnieuw geprobeerd, maar dit lukt niet.\r\nIk heb dit toestel bij mediamarkt gekocht, maar heb wel een t-mobile abonnement \r\nWeet jij wat er aan de hand is?\r\n\r\nmvg

   1. Moet ik dan stap 3 overslaan? \r\nStap 4 had ik nog niet uitgevoerd, omdat stap 3 niet lukte. De installatie van het downgrade programma lukt niet, omdat er geen update pakket is zegt mijn telefoon.

    1. Sorry, ik dacht dat je al een stap verder was. Heb je het bestand wel met Winrar uitgepakt en de inhoud in de map “dload” geplaatst?

     1. Ik heb Winrar gedownload en het bestand ermee uitgepakt en in de dload map in mijn interne geheugen geplaatst en nog steeds staat er niks bij mijn lokale updates. \r\nWeet jij wat er mis gaat?

     2. Heb je een microSD geheugenkaart tot je beschikking? Misschien dat dit via een geheugenkaart wel werkt. Je hoeft in principe alleen de “UPDATE.APP” bestand in de map “dload” te plaatsen.

 16. Hallo,\r\n\r\nIk heb ook last van de slecht update en zou nu ook graag de oude versie er terug op willen zetten.\r\nEchter als ik bij lokale updates kijk, komt er te staan dat er geen updatepakket aanwezig is.\r\nIk heb het pakket zowel op de interne opslag als op de Sd-kaart gezet, wat doe ik verkeerd? \r\n\r\nGroeten,\r\nJoep

   1. ik heb het bestand gedownload, dan staat het natuurlijk bij downloads van de computer. Heb het vervolgens daar uitgepakt, en toen gekopieerd naar een nieuw aangemaakte map genaamd dload. En dat zowel op de interne opslag als op de SD-kaart.

 17. Hallo,\r\n\r\nAlle stappen ondernomen helaas geeft de telefoon telkens bij het updater aan dat het een Secureboot Phone is.\r\nWat kan ik daar aan doen?

  1. Beste Gaby, deze melding geeft aan dat het toestel niet (simlock)vrij is. Heeft u dit toestel los of met prepaid en/of abonnement gekocht?

   1. Hallo Raymond,\r\n\r\nHeb het toestel los gekocht, toentertijd kon ik er gewoon een simkaartje in doen, later overgestapt naar een andere provider was ook geen probleem.\r\nKaartje van mn man geprobeerd is ook geen probleem

    1. Hallo Gaby, het toestel moet dan inderdaad simlockvrij zijn. Je kunt het nog eens proberen door de telefoon eerst terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Mocht deze melding blijven, dan zou ik er mee terug naar de winkel gaan.

     1. Hoi Raymond,\r\n\r\nDank je voor je antwoord, toestel al teruggezet maar mocht helaas niet helpen.\r\nHuawei zelf weet ook niet hoe het kan, dus toestel maar sturen naar hun reparatiecentrum

     2. Ook bij mij staat er tijdens de downgrade “Secureboot Phone” (en de telefoon heeft geen simlock), maar de downgrade is verder helemaal prima verlopen. Sorry als ik de boel nu alleen maar gecompliceerder maak…

 18. Helaas ben ik ook slachtoffer van de update. Ik heb je stappen gevolg maar mij Huawei p 7 (vodafone) blijft na stap 3 bij het opstarten steeds hangen op 19% en zegt dan dat hij de update/downgrade niet kan installeren.Heb je een idee/oplossing?

  1. Hallo Roel, ik durf het je zo niet te zeggen. Wat je kunt proberen is de telefoon eerst terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

 19. Juist gedaan met de downgrade. Hartelijk dank voor de goeie uitleg. Ben enorm blij dat ik van die update af ben. Doe zo voort

 20. Hoi Raymond,\r\nna 2 dagen is het mijn dan eindelijk gelukt!!!\r\nik maakte aldoor de zelfde fout, met het downloade. ( terwijl het goed bij je beschreven staat!)\r\nbedankt voor deze informatie\r\n\r\ngroet Patricia

  1. Hallo Patricia,\n\nGoed om te horen! Waar ging het mis? Misschien dat ik dit duidelijker kan omschrijven.\n\nMet vriendelijke groet,\n\nRaymond

   1. ik zette telkens de hele download op de sd kaart\r\nje had het goed omschreven, alleen ik was eigenwijs\r\nben er vanmiddag even rustig voor gaan zitten en stap voor stap de punten langs gelopen.\r\n\r\nnogmaals mijn dank!!

 21. Na een paar weken alleen maar ergernis met de telefoon nu eindelijk weer als vanouds. Bedankt voor de duidelijke uitleg.

 22. Hallo , ben een belg die ook getroffen is door een vreselijke update maar moet je voor een belgische gsm een andere update doen en voor die back up is toch je sd kaart in pc stoppen en alles op pc zetten he ? \r\nAlvast bedankt voor de hulp !

  1. Hallo Yarne, het beste is om de telefoon eerst met de datakabel aan de computer aan te sluiten. Zo maak je niet alleen een back-up van de geheugenkaart, maar ook van het interne geheugen. In principe is de update geschikt voor West Europese toestellen. Ik ga hierbij van uit dat deze update ook voor jou werkt.

    1. Het aanmaken van de mappen kan eventueel ook via de telefoon, maar met de pc is dit gemakkelijker. Daarbij heb je bij het uitpakken van de update bestanden een pc nodig.

 23. Ben een belgische man die gertroffen is door deze slechte update , is dat in belgie een andere update en een back up doe je toch door je sd kaart in pc te stoppen en alles op pc zetten he ?

 24. Ook mijn telefoon deed na de bewuste upgrade niet meer dat wat hij moest doen, zelf telefoneren ging niet.\r\nDe winkel waar ik mijn telefoon gekocht had gaf niet thuis. ik moest maar wachten tot de volgende upgrade kwam.\r\nIk was eigenlijk op zoek naar een adres van Huawei in Nederland om mijn beklag te doen tot ik dit verhaal las.\r\nIk heb alle stappen netjes door lopen (eigenlijk mijn man want ik heb helemaal geen verstand van dit soort zaken) en mijn telefoon is weer als vanouds. Zelfs mijn wekker deed het weer. Bedankt voor de goede en heldere uitleg.

 25. OS is windows 8. Heb zowel een externe kaartlezer als een interne. Geen van beide willen de micro sd formatteren. Wat nu.\r\nZou ook graag mijn Huawei in de oude staat willen terugbrengen maar dat gaat zo niet lukken. Kan U mij misschien helpen?

  1. Beste Jo,\n\nZeer waarschijnlijk is de geheugenkaart beveiligd tegen schrijven. In uw geval zou ik de belangrijke gegevens back-uppen en het herstel via het interne geheugen uitvoeren. In plaats van op de geheugenkaart, maakt u de “dload” map op het interne geheugen aan. Voor de rest kunt u de bovenstaande instructie aanhouden.

 26. Niks deed het meer op me p7 na de update, heb destraks gedowndgrade.. maar het is nog rampzaliger geworden.. liefst gooi ik hem door me raam! Hulp aub.. desnoods een winkel in den haag waar ze de software kunnen fixen of iets want ken gewoon geen gebruik maken van me telefoon, heb hem oik nodig voor me werk!

  1. Hallo Monique, we kunnen het een en ander proberen. Je zou het toestel nu terug naar fabrieksinstellingen kunnen zetten. Help dit niet, probeer dan desnoods het toestel up te daten zodat je er in ieder geval weer mee kunt werken.

   1. Hoi Raymond, geen update geeft hij aan, en terug naar fabrieksinstellingen hebben we geprobeerd maar haalt niks uit.. \r\n\r\nMvg

 27. nog nooit zo blij geweest met een downgrade!! top uitleg, en top resultaat. gewoon weer mn oude vertrouwde P7 terug. \r\nbedankt Raymond

 28. Misschien een hele domme vraag. Maar hoe kun je een back up maken van al je telefoon gegevens zodat je zeker weet dat er niks verloren gaat? \r\n\r\nMvg

  1. Hallo Angela, wat ik zelf altijd doe is de contacten naar het interne geheugen exporteren. Vervolgens maak ik handmatig via de computer een back-up van de contacten, foto’s, video’s en Whatsapp.

 29. Na een paar weken ,aankijken bij tel.van mijn vrouw op het web zoeken naar een oplossing na het gepruts van Huawei,eindelijk een goede en duidelijke antwoord gevonden op het grote probleem na update,na uitvoering \r\nPerfecte telefoon.\r\nDank je wel voor de duidelijke uitleg,beter dan het grote Huawei.\r\n\r\nGroet Rwl

  1. Beste Rwl,\n\nWat fijn dat het toestel weer goed functioneert. Bedankt en graag gedaan!\n\nMet vriendelijke groet,\n\nRaymond

 30. Inderdaad, wat een “Update”\r\nBijkomend probleem dat k heb ondervonden is het blokkeren van het aanraakschremn, dit werkt niet meer.\r\nHeb de GSM moeten terug brengen ter herstelling. \r\nVraag me af hoe goed deze “update” is getest.

 31. Dag Raymons,\r\nWij waren ook de dupe van een verschikkelijke update van Huawei. Met jou gegevens is het weer helemaal in orde. Dankjewel!

 32. Hallo, heb jouw stappen gevolgd maar mislukt bij stap 3. De installatie zat aan 19% en toen kwam er op “software install failed!”\r\nAan wat zou dit kunnen liggen? Ik heb ook de Huawei P7 dus heb zeker de juiste versie gedownload

 33. Hallo Raymond, bedankt voor je goede uitleg. De huawei p7 werkt weer perfect. Wel gelijk doorgezet naar B623, voor mij geen B830 meer.

 34. Ik heb bovenstaande stappen uitgevoerd, echter na het installeren van de rollback to Emui3.0 krijg ik geen toetsenbord meer.\r\nIk zie nog wel steeds Emui3.1 staan met Android 5.1.1\r\n\r\nIk ga verder naar stap 4, 5 & 6 en nog steeds heb ik geen toetsenbord, ik heb nog steeds Emui3.1 en ook nog steeds Android 5.1.1.\r\nNu kan ik dus niets meer met mijn telefoon, niet bellen, geen berichten sturen (want ik heb geen toetsenbord), niets…\r\n\r\nHELP!

  1. Hallo Nicky, na het installeren van de Rollback hoor je niets te merken. Zou je het volgende update bestand willen proberen te installeren? Indien dit niet werkt, terug naar de fabrieksinstellingen en van voor af aan beginnen. Laat ff weten of dit werkt. Succes!

   1. Hoi Raymond, ik heb het volgende update bestand reeds geïnstalleerd.\r\nIk heb ook reeds een tweede en 3de poging gedaan…ook met terug opnieuw naar de fabrieksinstellingen te gaan…\r\n\r\nHelaas…zonder resultaat 🙁

    1. Hallo Nicky, op welke versie zit je nu: 4.4.2 of 5.1.1? Als de downgrade succesvol geïnstalleerd is, zou je op 4.4.2 moeten zitten.

 35. Zoals ook elders op internet, door anderen als oplossing aangedragen…. Facebook app verwijderen en Tinfoil ervoor in de plaats gebruiken. Bij mij zijn alle problemen hiermee opgelost terwijl ik de nieuwste update gebruik.

 36. Je kunt gerust updaten naar lollipop. Alleen Facebook werkt niet goed maar daar kun je web versie voor gebruiken. Na de update werkt de telefoon beter. Gaat langer mee op een batterijlading.

  1. Hallo Ger, bedank voor je reactie en tip! Voor Facebook is dit inderdaad een tijdelijke oplossing. Helaas ondervindt niet iedereen hetzelfde probleem, de klachten lopen helaas uit een.

 37. Hallo Raymond,\r\nOok ik was “slachtoffer” van die verschrikkelijke update maar ben weer terug dankzij jou duidelijke uitleg. Ongelofelijk dat Huawei zo’n update uit kan brengen. Je mag toch verwachten dat dit door en door getest wordt. Heel veel dank.

 38. Beste,\r\n\r\nIk heb een probleem om de update app te slepen naar de map dload. \r\nDoe ik iets verkeerd?\r\n\r\nGrtjs,Adeline

  1. Hallo Adeline, heb je Winrar geïnstalleerd? Sleep anders het bestand eerst naar uw bureaublad en vervolgens naar de “dload” map.

 39. Ik heb de eerste drie stappen gedaan, de map zit op de kaart, de kaart wordt gezien, maar hij geeft aan dat er niets opstaat. Waar kan dat aan liggen?

  1. Beste John,\n\nHeeft u het bestand met Winrar uitgepakt? De bedoeling is dat alleen het “UPDATE.APP” bestand in de “dload” map komt te staan.

   1. Ja – ik heb voor de optie “uitpakken in” gekozen en daar dan een nieuwe map aangemaakt op de sd kaart: dload\r\nDaarna in de telefoon geplaatst, maar dan krijg ik het bestand niet geopend. \r\nIk heb in de telefoon geen “systeemupdates” staan, maar wel “uploader” en als ik daarop klik kom ik ook in de “lokale update” terecht.

    1. Heeft het programma bij het uitpakken geen map in map geplaatst? Het is essentieel dat het update bestand direct in de “dload” map staat. Welke melding krijgt u, als u voor de optie “lokale update” kiest?

 40. Een paar weken geleden heb ik de automatische update naar Lollipop 5.1.1 laten uitvoeren en deel (gelukkig) niet de negatieve ervaringen die op deze site geplaatst worden. Ook na deze update loopt mijn P7 soepel en net zo stabiel als voorheen. Het energieverbruik is bij mij niet merkbaar toegenomen (ik haal onveranderd, met mijn gedoseerde gebruik van dit toestel, nog steeds net niet het einde van de 2e dag).\r\nMijn partner, die ook over een P7 beschikt, heeft inderdaad wel problemen met de (filmpjes van de) Facebook -app ervaren maar dit is opgelost door deze app te vervangen door Metal for Facebook. Die functioneert zonder problemen.\r\n\r\nMvg.

 41. Hi Raymond,\r\nSuper bedankt! Het is eigenlijk een schande wat Huawei hier ‘gepresteerd’ heeft. Ik kreeg de update ota. Dan vertrouw je erop dat het ok is. Wat jij hier nu doet, had eigenlijk Huawei zelf moeten doen. Zij hadden ota een fix met deze downgrade + duizenden excuses + een maand overname abonnementskosten als tegemoetkoming moeten aanbieden. De ota update is erger dan de gemiddelde Bèta-versie van willekeurig welke software.\r\nOverigens werk ik niet met een sd kaart, maar simpelweg met de via usb op mijn PC aangesloten P7. Met Windowsverkenner zet ik dan de bestanden over. Ik hoef dan ook voor de tweede update.app geen sd kaart te formatteren, wel uiteraard de eerste update.app verwijderen. De dload map heb ik dus aangemaakt op de eigen interne opslag van de P7, niet op sd kaart.\r\nNU nog even tweaken en back-ups deels terugzetten.\r\nEn morgen een pittig mailtje naar Huawei sturen.\r\nNogmaals bedankt.

  1. Hallo Robert, graag gedaan! Ik begrijp de frustratie. Helaas maak je als consument weinig kans. Ik heb deze discussie ook eens met Samsung gevoerd. Het ging toen om de upgrade van Android v2.3.5 naar v4.0 op de Samsung Galaxy Ace 2 en S Advance. Zij gaven toen aan dat het toestel zonder apps van derden prima functioneerde. Met andere woorden, niet ons probleem. Ik ben benieuwd naar het antwoord van Huawei.

 42. Hallo,\r\nIk krijg wel verbinding met de P7 en mijn pc, heb het genoemde bestand op de telefoon gezet, maar om de 1 of andere duistere reden gaat mijn mobiel niet naar de “lokale update”. Ik selecteer instellingen, ga naar “update” maar dan gebeurd er niks.Er flits een schermpje voorbij en gaat weer terug naar het hoofdscherm. Is daar een verklaring voor?

  1. Hallo Martin, dat is inderdaad vreemd. Het kan een software fout zijn. Wat u zou kunnen proberen is het toestel opnieuw te starten en anders terug naar de fabrieksinstellingen zetten.

   1. Heb ik allemaal al gedaan, ook een “hard reset”. Maar niks helpt, het bestand staat in de map “dload”, maar er gebeurd dus niks via de update op de mobiel zelf. Ik tik op update, maar na een korte flikkering kom ik weer in het scherm van instellingen. Ik kan dus niet meer via de mobiel updaten. Ook niet via de pc. Nog andere ideeën??

    1. Als ik het goed begrijp heeft u het “UPDATE.APP” bestand in de map “dload” op het interne geheugen geplaatst. Normaal gesproken zou dit moeten werken. Beschikt u toevallig over een microSD geheugenkaart? We kunnen dan testen of dit wel werkt.

 43. Hallo, ik heb vreselijke klachten gehad over de nieuwe update, en ik heb Huawei zelf gebeld voor een oplossing. Ze adviseerden om een rollback naar het vorige systeem te doen, of fabrieksinstellingen toe te passen. Beidde zonder goede resultaten. \r\n\r\nTotdat ik een keer bij telefoon beheer keek en ik zag dat Facebook enorm veel geheugen in beslag nam, en dat wanneer facebook ook maar 1x gebruikt was, dat het hele toestel kuren kreeg. \r\n\r\nIk besloot Facebook en Messenger van Facebook te verwijderen… De telefoon op opnieuw op te starten en raad eens? Hij werkte weer als een zonnetje.\r\n\r\nSerieus, het is echt zo simpel.\r\n\r\nDe volgende dag heb ik Huawei gebeld over deze actie. En ze waren enorm blij met deze tip.\r\n\r\nMocht je denken: hoe kan ik nu op facebook? Heel simpel: hierbij 2 oplossingen:\r\n\r\n•Google chrome\r\n•Download “metal for facebook” uit de google play store. Dat is een zeer lichte versie van Facebook. Het is gratis en je hebt geen last van reclame.\r\n\r\nWelke jij kiest, is aan jou!\r\n\r\nMet vriendelijke groet,\r\n\r\nGerjo Vogel.

  1. Beste Frits, bedoelt u het downloaden van de update bestanden? Om de download te starten, moet u bij de stappen op “hier” klikken.

 44. Raymond, na de rollback weer helemaal tevreden. Nu staat er een nieuwe update, P7-L10- Europe-C000B623, weet jij of dit wel een veilige update is? Heen je al ervaringen gehoord?

 45. Dag Raymond,\r\n\r\neindelijk van mijn trage toestel af. Na de laatste update werkte idd niets meer, of heel langzaam. Telefoon ook supersnel leeg, toetsenbord wat niet werkte etc. Alles wat je hierboven al noemde. Nu gedowngrade, dank voor de duidelijke uitleg, werkt nu weer prima, super! Aanrader voor een ieder die deze gruwelijke upgrade uitgevoerd heeft!!

  1. Hallo Sanne, dit probleem ben ik van de week ook op een ander toestel tegengekomen. Ik had helaas geen andere oplossing dan het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Maak voor het terugzetten eerst een back-up.

 46. Hoi, heb het bestand gedownload, maar mijn pc ziet mijn tel niet die gewoon via usb kabel op pc is aangesloten. op mijn SD kaart is nog 9gb vrij . hoe kan dat?

  1. Hallo Frits, bij het aansluiten van de P7 moet je de verbinding op bestandsbeheer zetten. Soms helpt het om de modus eerst op wat anders te zetten en dan weer terug naar bestandsbeheer. Beschik je toevallig over een geheugenkaartlezer? Een ander optie zou namelijk via de geheugenkaart zijn.

 47. Hoi Raymond,\r\n\r\nHeb me wellicht laten verleiden door de lage prijs en heb daardoor een chinese P7 gekocht. Telefoon is binnen maar dan begint het. Het instellen. Nu heb ik een aantal basiszaken ingesteld, zoals taal enz. Maar toch blijft eea nog in de chinese taal. Is het misschien mogelijk om er een Nederlandse of Europese update overheen te draaien en er op die manier een “normale” telefoon van te maken?\r\n\r\n Bedankt voor de info,\r\n\r\n Mvg, Peter

  1. Hallo Peter,\n\nMobiele telefoons zijn tegenwoordig regio gebonden. Zo hebben wij in Nederland zogenaamde EURO2 toestellen. U zou het toestel kunnen proberen te flashen, in de hoop dat het toestel niet gelockt zou zijn.\n\nMet vriendelijke groet, Raymond

 48. Dacht ik lekker, er is een update eindelijk push notificaties altijd binnen krijgen, DUS NIET.\r\nGelukkig jou site gevonden, mijn complimenten, terug naar af.\r\n\r\nToevallig iemand ervaring met die push notificaties?

  1. Hallo Rene, op een of ander manier blokkeert Huawei applicaties van derden die op de achtergrond draaien. Dit gebeurt vaak bij Whatsapp. De reden hiervan is om energie te besparen. U zou dit in de instellingen onder energiebesparing moeten zoeken.

   1. Helaas dit werkt allemaal niet, maakt niks uit wat je instelt je krijgt niks binnen, zelfs push addons sluit hij af grrr.\r\nIn de update zou het moeten werken volgens de beschrijving, maar ja als je tel dan steeds vast hangt ben je nog nergens.\r\nDus hopelijk komt er snel een nieuwe “werkende” update 🙁

 49. Hoi Raymund, ben nu zover dat bestand op SD kaart in P7 zit, alleen ziet de P7 de SD kaart niet. en in gebruikers handleiding vind ik niks. Hoe kan ik dat problem nu oplossen? Gr Frits.

  1. Hallo Frits, heeft u de stappen gevolgd? Alleen het “UPDATE.APP” bestand moet in de “dload” map staan. Vaak gaat het hierbij mis.

   1. Hoi, Heb alleen de UPDATE APP ( rond icoontje) in de map staan alles opnieuw opgestart maar helaas niks in de locale update. Gr Frits

    1. Hallo Frits, dat zou goed moeten zijn. Welke melding krijgt u als u naar de “Instellingen” gaat, “Systeemupdates” en vervolgens “Lokale update” selecteert?

     1. Hoi Raymund, zie dan gesloten envelopje en text : Geen update pakket. Download een pakket en kopieer het naar de / dload-map van de SD Kaart of de interne opslag.\r\n\r\nGr Frits.

     2. Hallo Frits, dit zou inderdaad moeten betekenen dat het toestel de geheugenkaart niet ziet. Kent u toevallig iemand die met u mee wil kijken? Of dat het verkooppunt u hierbij wilt helpen?

 50. Hoi Raymund, ben nu al zover dat de eerste downgrade op de P7 staat. Alleen kan ik de SD niet formatteren omdat het de hoofdopslag is ( dit heb ik toen bij Vodafone laten doen ivm opslag foto’s. SD Kaart wordt niet met adapter herkend door kaartlezer ( ziet wel de 4 poorten , maar zogauw de SD kaart erin gaat begint hij rood/groen te knipperen. Probeer nu sd op andere manier geformateerd te krijgen. In ieder geval alvast heel erg bedankt voor je hulp tot nu toe. Als ik alles goed begrijp hoef ik na formatie van SD kaart alleen nog maar de android versie 4.2.2. te downloaden hier.\r\n\r\nGr Frits.

  1. Hallo Frits, goed bezig! U kunt het update bestand ook handmatig verwijderen en vervolgens het nieuwe bestand naar de sd kopiëren. Succes nog ff!

   1. Hoi Raymund, de android update 4.2.2. krijg ik alleen binnen als word bestand,klopt dat ? Maar het vreemd is nadat ik de 1e downgrade gedaan heb er nog steeds 5.1.1 opzit maar de apps ( Nieuws & FB ) weer normaal werken en de battery sinds gisteravond nog op op 65% vermogen staat. Gr Frits

 51. Zo. Ff korte metten gemaakt met Lollipoep. Dank voor de instructie, het was op deze manier “eitje” om de telefoon weer aan de praat te krijgen.

 52. Hallo,\r\nIk heb deze update ook geinstalleert maar mijn Ascend p7 is hiermee 200% beter geworden want mijn accu was voor de update elke dag leeg terwijl deze nu wel een dag of 4 meegaat.\r\nIk lees op dit forum dat het misschien met de provider-software te maken heeft en ik ben bij tele2 dus misschien heb ik daarmee wel geluk. Ik hoop voor iedereen die slechte ervaringen met deze update hebben dat er snel een oplossing komt want een onbruikbare mobiel daar heb je niets aan.

 53. Hey Raymund, bij het downloaden van de 4.4.2 versie kom ik 2 problemen tegen.\r\n\r\n1) de download wordt telkens tussen de 50 en 53% onderbroken, waarna ik hem wel kan hervatten.\r\n2) als ik dan het UPDATE APP bestand wil kopieren weigert hij dwz is niet te kopieren van c naar sd kaart.\r\n\r\nWat is hieraan te doen? vr groet Frits

  1. Hallo Frits, de verbroken verbinding bij het downloaden kan ik niet verklaren. De download staat op de server van Huawei en hier heb ik helaas geen invloed op. Wat bij het kopiëren een oorzaak kan zijn, is bijvoorbeeld onvoldoende schijfruimte. Zou u dit na willen kijken? Groeten Raymond

 54. Hey Raymund, weer bedankt voor je snelle antwoord. De schrijfruimte kan het niet zijn, want zowel na andere partitie vd harde schijf of na SD kaart ( 8 GB) lukt niet. Het enige verschil wat wel opvalt is dat Rolback in “rar”uitvoering is en de “Sophia” als zip.

 55. Hoi Raymund, het is me dan toch gelukt om de 4.2.2. versie erop te krijgen. Het (gemeende) problem met de 4.2.2 download was dat de voortgangbalk vd download vrij lang op 0% blijft staan en ik er voorheen telkens weer uit ben gegaan. Maar vandaag heb ik hem laten lopen en hij gaat dan opens heel vlug naar de 100% toe. Had ik meeeeeer geduld gehad was het de vorige week al goed gekomen. Maar toch heel hartelijk bedankt voor de nuttige info die je me gegeven hebt.\r\n\r\nGr Frits

 56. Beste Raymond,\r\n\r\nDe downgrade lukt niet, wat doe ik niet goed? Ik volg jouw instructies, heb een map dload gemaakt op de sd-kaart, en sla daar het gedownloade en uitgepakte “Rollback Huawei p7-L10 EMUI3.1 to EMUI 3.0 operation instruction v1.2 rar” om vervolgens naar Instellingen, Updater, Lokale updates te gaan. Dan zegt mijn telefoon dat deze geen updates ziet. Sla ik stappen over? Pak ik te snel uit? Wat gaat er niet goed?

  1. Hallo Aardt,\n\nVervelend dat het niet wilt lukken. Het uitpakken moet u via de computer doen. U hoeft vervolgens alleen het “UPDATE.APP” bestand in de “dload” map te zetten.

   1. Raymond, bedankt voor je supersnelle reactie! Daar kan de helpdesk van mijn werkgever nog wat van opsteken! Inmiddels ben ik er achter dat ik teveel bestanden in de dload-map had staan; inderdaad alleen de UPDATE.APP gevonden en uitgepakt en nu is mijn telefoon bezig. Ik denk/verwacht (?) dat het nu gaat lukken. Nogmaals bedankt voor je snelle antwoord, Raymond. Prettige avond verder!

 57. Hallo Raymond, ik zit bij T mobile en zit nog op b132 emui 2.3, kan ik al wel ergens updaten naar 3.0? Lollipop zal ik maar afblijven dan…. 😉

  1. Hallo Robert,\n\nJe kunt het toestel gerust updaten. Je zou ook eventueel de Lollipop update kunnen proberen. Als het niets is, kan je altijd nog terug. Maak een back-up voordat je gaat updaten.

 58. Hoi Raymond,\r\nKan ik versie b839 gewoon zelf downloaden en dan over b132 van t mobile heen zetten of gaat dat niet? \r\nMvg

   1. Hallo Raymond, update b839 uitgevoerd, moest alleen google toetsenbord downloaden in de appstore verder al mijn gegevens behouden. Draait voor als nog hartstikke goed. Bedankt. \r\nMvg

 59. Heb hem vorige week geupdate naar B839 en eergisteren naar B852, Draait als een zonnetje, met dus lollipop 5.1.1 en emuii 3.1

 60. Er is een nieuwe update die je gerust kunt installeren. Alle problemen zijn opgelost en facebook en youtube werken als een speer. versie Versie PL-L10C900B852

 61. Mijn mobiel geeft een nieuwe update aan namelijk de p7-l10 europe b852. Als ik deze downloade zullen dan de problemen van de lolipop 5.1.1 verdwijnen?

  1. Beste Angela, als het goed is moet dit de probleemloze Lollipop update zijn. U kunt de update uitvoeren. Mocht u toch problemen ondervinden, kunt u altijd alsnog downgraden.

 62. Hallo,\r\nIk heb de systeem versies die benoemd staan in stap 1 en 4 alle 3 een keer uitgevoerd. Dus gedownload, geopend met winrar, geplaatst in een dload mapje en op mijn sd kaart geplaatst. Echter bij alle 3 de versies krijg ik de melding dat er geen updatepakket is.\r\nwat doe ik verkeerd en hoe kan ik mijn downgrade voltooien?\r\nmvg, Angela

  1. Hallo Angela,\nHeeft u het filmpje bekeken?\nAls het met de SD kaart niet werkt, kunt u het proberen door de “dload” map op het interne geheugen te zetten.

 63. Hallo,\r\n\r\nAfgelopen week kreeg ik een melding binnen voor de update naar C900B852 weet iemand of dit al een goede versie is zonder bugs? \r\nWant bij de vorige update liep alles in mijn telefoon vast en werkte niets meer.\r\n\r\nGr.

  1. Beste Robbie, Tot nu toe zijn de reacties over de nieuwste update positief. Maak voor het updaten een back-up. Mocht de nieuwe update toch niet bevallen, kunt u altijd weer downgraden. Met vriendelijke groet, Raymond

   1. Ik heb de update gedaan maar merk nu op dat de camera achteraan niet meer focust. Alles is wazig nu…dan maar terug gezet naar 4.2.2 maar zelfde probleem. Net voor de update was alles nog ok !! Bog iemand met dit probleem ???

    1. Hallo Egon, dat is inderdaad vreemd. Ik neem aan dat u een back-up heeft gemaakt? Probeer het toestel eens terug te zetten naar de fabrieksinstellingen zonder de back-up terug te lezen. Misschien dat de fout in de back-up zit?

 64. Telefoon start na de update helemaal niet meer op.. Zodra ik de telefoon aanzet krijg ik het startscherm en valt daarna gelijk weer uit. Wat nu?!

  1. Hallo Franklin, kom je nog wel in het bootmenu? Dan zou je met behulp van een geheugenkaart de update opnieuw kunnen installeren.

 65. Beste Raymond Ik had in oktober een update gedaan maar toen liep knuffel telefoon vast en heb toen een rolback laten doen nu krijg ik een nieuwe update versie nl P7_L10_europe_c900B852 kan ik deze gerust updaten of ga ik terug in de problemen komen .Dank u wel op voorhand l

  1. Beste Nollet, de reacties zijn verschillend. Als het toestel nu naar alle tevredenheid functioneert zou ik het hier bij laten. Groeten, Raymond

     1. Beste Ric, Het is geen probleem om het toestel te updaten. Mocht de nieuwe software niet goed functioneren of niet bevallen, kun je het toestel altijd downgraden. Maak voor het updaten een back-up van uw gegevens. Groeten, Raymond

 66. Hallo! Ik heb een vergelijkbare reactie met een aantal hieronder. Ik had de lollipop, met veel problemen. Rollback gedaan (naar Emu 3.0). Toen leek de telefoon stabiel en werkbaar. Maar ik dacht dat ik voor een keer niet eigenwijs moest zijn en heb toch de 4.4.2 T-mobile versie erop gezet. Nou…die is net zo erg als Lollipop. Ik kan niet smsen, ik kan de playstore niet openen en ik kan niet ineens in een wanhoopspoging opnieuw lollipop er weer op zetten. Ik ga nu opnieuw via de micro SD Lollipop erop zetten en Rollbak uitvoeren in de hoop op een stabiele EMU 3.o uit te komen. Heb je hier ervaringen mee, of kom ik ook dan bedrogen uit? Heeft iemand een officiele klacht ingediend tegen Huawei? waarom ze deze software vrijgeven, terwijl het gewoon niet werkt…..Alvast dank!

  1. Beste Marc, vervelend om te horen. Mijn ervaring is dat Huawei hier niets aan doet. Zij doen net alsof wij gek zijn. De problemen verschillen per gebruiker. Vaak wil een factory reset helpen om diverse problemen op te lossen. Werkt dit niet, dan zou ik een downgrade proberen.Groeten, Raymond

   1. Ik heb al gedowngrade….Ik had echter de sim laten zitten. Ik heb na de vorige post nog de sim eruit gehaald omdat ik ergens (miscchien op jouw site) had gelezen om een update uit te voeren zonder simkaart er in. Na het verwijderen sim weer terug geplaats, en telefoon herstart. Ineens gaat alles weer live! Yeah!

     1. te vroeg gejuicht…ik heb 3 apps kunnen downloaden, waarna de store als app wel wil laden maar geen enkele app meer wil downloaden. Ik ga dus nu EMU 3.1 erop zetten en dan downgraden naar 3.0, of kan ik rechtstreeks 3.0 erop zetten?

     2. Hallo Marc, in principe zou je na het installeren van de rollback gelijk naar de eerste versie downgraden.

  2. Hallo Raymond, Ik heb gedaan wat ik eerder meldde, met de belangrijke opmerking: alle updates via mircoSD uitvoeren zonder SIM kaart in het toestel, dit is essentieel. Ik heb dus de nieuwe versie erop gezet Android 5.1.1 EMU 3.1 en daarna Rollback naar 3.0. Daar draai ik nu op en ik heb geen problemen sinds vanochtend vroeg. Batterij niveau is oke. Apps werken, ook de appstore. Mogelijk kan je dit nog als optie vermelden bij je lijstje hierboven.

 67. ik heb een vraag aan jullie allemaal ik heb de laatste tijd heel veel problemen met mijn huawei p7 en ik heb geen idee wat ik moet doen. ik kan niet vinden of ik de lollipop update gedaan heb maar ik zie dat mijn huidige versie : P7-L10C900B852 is. mijn telefoon loopt vast, crasht, reageert niet meer op mijn vingers en ik heb geen idee wat ik moet doen !! ik heb het al terug gezet ( 2 keer ) naar fabrieksinstellingen en toen kreeg ik een nieuwe update. die heb ik gedaan maar ik hou dezelfde problemen. kan iemand mij helpen? groetjes, laura

  1. Beste Laura, De versie waarvan ik zeker ben die stabiel is, is de versie die hierboven staat. Je moet het toestel daarna niet updaten. Mocht dit allemaal niet baten, dan zou je het toestel ter reparatie kunnen sturen. Groeten Raymond

    1. Standaard heb je twee jaar fabrieksgarantie. Wanneer je het toestel zelf bij Huawei geregistreerd hebt, is dit zelfs drie jaar.

 68. Beste Raymond, Na de problemen die ik vorig jaar had na de update en met behulp van jouw tutorial gelukt om down te graden, heb ik vandaag weer een update klaar staan. Het betreft de emui 3.1 aanpassing op 5.1 Android p7 L10 europe C900852. Mijn huidige versie is C900623. Kan ik veilig updaten of moet ik alles laten zoals het is? Groet, Jack

  1. Hallo Jack, Van de week was er iemand die weer problemen kreeg door de update. Mijn advies is NIET updaten, als de telefoon goed functioneert! Groeten, Raymond

 69. raymond heb jij ook nog een rollback bestand van 3.0 naar 2.3 emui ik wil die terugzetten maar kan het bestand niet meer vinden

 70. Ik ben ook getroffen door deze vreselijke -update . Echter , bij het uitvoeren van de stappen misgaat in stap 3 : Stap 3 : Plaats de geheugenkaart in de Huawei P7 . Ga dan naar de “Instellingen” , scroll naar beneden en kies de optie “System updates “, selecteer ” Local -update ‘ deze update optie lokale er niet wat te doen?

  1. Vervelend om te horen. Je zou het via het bootmenu kunnen proberen. Schakel het toestel uit. Volume omhoog tijdens het opstarten ingedrukt blijven houden. Als het goed is kom je nu terecht in het bootmenu. Vervolgens moet je kiezen voor update from SD. Succes!

    1. Vreemd dat de optie er weer niet tussen staat. Je kunt proberen het toestel te wissen en kijken of je het toestel op de normale manier kunt updaten. Maak voor het resetten een backup van je gegevens. Mocht dit niet werken, adviseer ik je om het toestel naar Huawei op te sturen.

 71. Beste Raymond, Bedankt voor je hulp zover. Mijn P7 is een single SIM type: de P7-L00 die ik in China besteld heb. Ik heb nu wel de eerste stap gezet (met een download van een andere site) en mijn software versie heet nu P7-L00V100R001C17B800 Voor de tweede stap ben ik op zoek naar de vorige software versie Android 4.2.2, maar dan voor de single sim versie. Weer jij waar ik die kan vinden? Alvast bedankt 😉

 72. Goedendag,

  Dank voor de uitleg.
  Ik ben bij stap 3 maar verder kom ik niet.
  telefoon herkent de sd kaart, maar als ik in menu naar updater ga staat er geen lokale update bij.
  via root menu heb ik 3 opties maar niet update via sd kaart.
  doe ik iets fout?
  Gr en alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.